Kategorier
Hem

Värmepumpar för Stockholm och hela landet

Värmepumpar är riktigt bra för alternativ energiförsörjning. Experterna vet vilken variant som passar bäst för hus i Stockholm och andra delar av landet.

Med energikris under uppsegling så förs allt mer diskussioner kring hur vi bäst tillgodoser vårt behov av energi. Det viktigaste är med all säkerhet att inte slösa på energi. Vi måste använda oss av energisnål utrustning och isolera mer, kanske också vänja oss vid ett par grader lägre temperatur inomhus.

Sen behöver vi absolut hitta de mest energieffektiva sätten att värma husen. Direktverkande el är det sämsta man kan ha. Ändå är det många som fortfarande har just detta. Det kan tyckas vara ett alltför stort projekt att bygga om till vattenburen värme. Och även om man gör det så är frågan om uppvärmningssystem inte helt löst för det. Man måste ju ha en energikälla också.

Värmepumpar av olika slag

Alltså är det många som idag sitter med direktverkande el som funderar över andra alternativ. Det som ligger närmast till hand för de flesta är nog att satsa på en värmepump. En värmepump går att installera i de flesta byggnader. Den medför också garanterat energibesparingar för fastigheten.

Det finns förstås flera olika varianter av värmepumpar. Vilken typ som är bäst i ett enskilt fall kan bero på många olika saker. Var huset ligger till exempel. Vi har väldigt olika klimat i södra Sverige och Stockholm jämfört med i Norrland. Det är dock inte svårare än att fråga experterna vilken typ som passar bäst i det enskilda fallet.

Mer info om värmepumpar hittar du på denna sida: varmepumparstockholm.com