Kategorier
Solceller

Solceller för lantbruk är som hand i handske

Att satsa på solceller för lantbruk är som att köpa en perfekt handske till en perfekt hand. Det kan inte passa bättre. Läs om en rad fördelar lantbrukaren får.

Det finns många anledningar för en lantbrukare att satsa på solceller. Dels har de oftast stora och platta takytor som lämpar sig ypperligt att installera solceller på. Platta tak är billigare att installera solceller på än sluttande tak.

Vidare är lantbruk ofta i stort behov av el. Med fluktuerande elpriser blir deras verksamhet väldigt lidande. Att tvingas höja priserna för att elen blir allt dyrare gör det svårare att få sina produkter sålda. Med egen elproduktion kan de beräkna utgifter och inkomster på ett helt annat sätt.

Solceller för lantbruk gynnar det gröna tänket

I stort sett alla lantbrukare månar om miljön. Naturen är deras levebröd och de vill gärna kunna bidra. Att kunna gå över helt till grön energi är balsam för en naturälskande företagare som slipper andra sorters el. Med solceller för lantbruk blir det också möjligt att investera i fler eldrivna fordon då man kan försörja dem med egen el.

Med färre bensin- och dieseldrivna fordon och maskiner sjunker kostnaderna ytterligare och en lantbrukare behöver inte bekymra sig vare sig om elpriser eller bränslepriser – då de har full kontroll över hela den biten genom egen produktion. En lantbrukare kan dessutom överproducera el från solceller och sälja överskottet till elbolag och göra en extra inkomst på sin elproduktion. När taken tar slut har de ofta mycket mark att ta till.